• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • MET Csoport
vészhelyzet esetén hívja diszpécser szolgálatunkat: +36 80 300-300
Hírek

Gázszolgáltatási szünet Eger és környékén

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Földgázszállító Zrt. beruházásában megépített Fedémes-Eger nagynyomású szállító vezeték élőrekötési és üzembe helyezési munkáinak időtartama alatt a Földgázszállító Zrt. szünetelteti a TIGÁZ Zrt. felé történő gázszállítást, ezért a TIGÁZ Zrt. szolgáltatási területén Egerben és a környező településeken a vezetékes földgázszolgáltatás szünetel.

Érintett települések: Eger, Eger-Felnémet, Andornaktálya, Bogács, Bükkzsérc, Cserépfalu, Demjén, Egerbakta, Egerszalók, Egerszólát, Felsőtárkány, Kerecsend, Maklár, Nagytálya, Noszvaj, Novaj, Ostoros, Szomolya, Tarnaszentmária, Verpelét

A jelzett településeken a gázszünet 2014.06.18-án 4:00 órától, 2014. 06. 20-án 12:00- óráig tart.

Ezen időszakban a TIGÁZ Zrt. vezetékeiben tárolt gázmennyiség csak a létfontosságú közellátást szolgáló intézmények ( pl: Kórház és egyéb egészségügyi ellátók, stb.) gázigényének kielégítéséhez elegendő, ezért kérjük, hogy a gázszünet teljes időtartama alatt a gázmérő előtti fogyasztói főelzárót és a készülék elzárókat szíveskedjenek zárt állapotban tartani és a készülékeket ne használják!

Amennyiben a gázszünet ideje alatt fogyasztanak és a gázellátó hálózat teljes mértékben leürül, akkor annak újbóli gáz alá helyezése, valamint a fogyasztói berendezések újraindítása, az ilyen helyzetekre vonatkozó szigorú biztonsági előírások betartása, és a felhasználói rendszerek kötelező ellenőrzése hosszabb időt vesz igénybe, emiatt a gázszünet időtartama akár 24 órával is meghosszabbodhat.

A Földgázszállító Zrt. gázszállító vezetékének szükségszerű, az ellátás biztonságát növelő rekonstrukciója miatti átmeneti gázellátási szünet okozta kellemetlenségekért elnézésüket, egyben türelmüket is kérjük és előre is köszönjük, hogy a gázszünet alatti felelősségteljes hozzáállásukkal segítik a biztonságos gázvisszaadást szolgáló munkánkat.