• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • MET Csoport
vészhelyzet esetén hívja diszpécser szolgálatunkat: +36 80 300-300
Hírek

Korlátozás a gázszolgáltatásban Szentedrén és Leányfalun január 13-án

A Szentendre és Leányfalu településeket ellátó gázvezetéken az ünnepi időszakban gázszivárgás keletkezett, amelyet a Tigáz Zrt. azonnal lokalizált, a szivárgás helyét védelembe helyezte és azóta is folyamatosan ellenőrzi. A hiba elhárítása csak a gázszolgáltatás korlátozása mellett valósítható meg, ezért az elhárítási munkálatokat nem kezdték meg az ünnepi időszakban, hogy a családi otthon melege az ünnepek alatt biztosított legyen.

Az időjárási előrejelzés alapján 2015. január 13-án enyhébb időjárásra és napsütésre lehet számítani, ezért a hibaelhárítást a Tigáz Zrt. ezen a napon végzi el 10.00-17.00 óra között. Ebben az időszakban a gázszolgáltatás korlátozottan használható. A gázellátással kapcsolatban további tájékoztatást kapható az éjjel-nappal hívható 06 (80) 300-300-as telefonszámon.

Annak érdekében, hogy a hibaelhárítás időszakában a két településen a gázellátás biztosított legyen a Tigáz Zrt, a két település önkormányzata, a városi szolgáltató társaságok és a tűzoltóság az alábbi intézkedések foganatosításáról döntött 2015. január 6-án:

  • Annak érdekében, hogy Leányfalu településen ne jelentkezzen nagyobb mértékű fogyasztói kiesés 2015.01.10-12-i időszakban az önkormányzat szórólapon tájékoztatja a lakosságot a tervezett hibaelhárításról, és felhívja az érintettek figyelmét a minél kisebb mértékű gázfelhasználásra.
  • Szentendrét érintően annak érdekében, hogy a hibaelhárítás során a kiépített ideiglenes ellátást biztosító vezeték kapacitása megfelelő legyen, az önkormányzat korlátozza a Városi Szolgáltató Zrt- hez tartozó felhasználók gázellátását.
  • A távfűtéses lakásokat, az érintett iskolákat, intézményeket a hibajavítás előtti időszakban felfűtik, és a hibaelhárítás időszakában a gázfelhasználást szüneteltetik.
  • 2015.01.10-12-i időszakban az önkormányzat tájékoztatja a lakosságot a tervezett hibaelhárításról, és felhívja az érintettek figyelmét a minél kisebb mértékű gázfelhasználásra.
  • A Katasztrófavédelem intézkedik a társközművek felé, hogy a hibaelhárítás idejében Szen-tendrén és Leányfalun ne végezzenek közterületi földmunkát.
  • A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. január 10-től a honlapján közzéteszi a tervezett hibaelhárítással kapcsolatos tájékoztatót.
  • A Tigáz Zrt a részletes információkat tartalmazó közleményt 2015. január 9-től közzé-teszi a www.tigaz.hu oldalon a Hírek között; valamint a www.tigazdso.hu oldalon a Hírek között.

A felfűtött lakások, intézmények a hibaelhárítás ideje alatt, tekintettel a várhatóan enyhe időjárásra is, nem hűlnek ki, ezért fontos, hogy a fogyasztók a hibaelhárítási időszakot megelőzően felfűtsék otthonaikat. A biztonságos üzemelés érdekében a hibaelhárítás idejére nagyobb mértékben korlátozzák a gázfogyasztást.

Kérjük érintett ügyfeleinket, hogy a fenti közlemény tartalmára hívják fel szomszédaik figyelmét, valamint amennyiben lehetőségük adódik, akkor a Tigáz honlapján lévő tájékoztatást a közösségi médiában juttassák el azon ismerőseikhez, akiket érint a hibaelhárítási helyzet.

Az esetleges kellemetlenségekért ügyfeleink szíves megértését kérjük, az üzembe helyezés gyors és szakszerű elvégzéséhez nyújtott segítségüket köszönjük.