• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • MET Csoport
vészhelyzet esetén hívja diszpécser szolgálatunkat: +36 80 300-300
Hírek

Újra megjelentek a „gázos” csalók Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében

Tovább folytatják a magukat TIGÁZ szakembereiként feltüntető csalók a fogyasztók átverését, ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben. A trükközők arra igyekeznek rávenni a gyanútlan fogyasztókat, hogy cseréltessék ki gázberendezéseik csöveit, csatlakozóvezetékeket és egyéb tartozékokat, mondván azok nem felelnek meg az EU szabványoknak vagy vásároljanak CO riasztó készülékeket. A csalók a beígért fejlesztésért előleget kérnek és a valós piaci árakhoz képest lényegesen drágábban kínálnak cserealkatrészeket, vagy nem megfelelő minőségű eszközöket, pl. CO riasztó.

A csalók megjelenéséről a TIGÁZ tájékoztatja a Rendőrséget, miután magukat a társaság megbízottjainak álcázó ismeretlen személyek a Tigáz szolgáltatási területén több településen is megpróbálták megtéveszteni az ügyfeleket. A csalók jellemzően idős, tájékozatlan, vagy cselekvőképességükben korlátozott embereket próbálnak megtéveszteni.  Ugyan a lakosság már éberebb a trükkös átverésekkel szemben, még mindig nem árt az odafigyelés, a jövőben is fordulhatnak elő hasonló átverések.

A Tigáz Zrt. arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, hogy a Tigáz nem foglalkozik CO riasztó berendezések értékesítésével, nem végez karbantartási munkát a fogyasztó tulajdonában lévő vezetékrendszeren, vagy berendezéseken. Ha ilyen jellegű munkavégzésre keresnek szakembert a Tigáz fogyasztói, akkor társaságunk azt tanácsolja, hogy az elvégzendő feladatokat illetően minden esetben kérjenek előzetes, írásos ajánlatot akár több vállalkozótól is.

A TIGÁZ ismét felhívja ügyfeleinek figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le. A Tigáz munkatársai fényképes igazolvánnyal, megbízott vállalkozói pedig a Tigáz által kiállított megbízólevéllel igazolják kilétüket.

A Társaság kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy ne engedjék be a fogyasztási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, javasoljuk, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék Ügyfélszolgálatunkon a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338.