• kezdőlap
 • kapcsolat
 • dokumentumok
 • MET Csoport
vészhelyzet esetén hívja diszpécser szolgálatunkat: +36 80 300-300
Hírek

Kerüljük el a visszaéléseket!

Rendszeres időközönként előfordul, hogy olyan ”trükkös szakemberek” jelennek meg a TIGÁZ Zrt. szolgáltatási területén, akik a Társaság megbízottjainak kiadva magukat próbálják megtéveszteni és megkárosítani az ügyfeleket.

 

TIGÁZ Zrt. felhívja felhasználói figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le.

 

A Társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A TIGÁZ Zrt. megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat.

 

Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, hogy a TIGÁZ Zrt. nem végez karbantartási munkát a fogyasztói gázkészülékeken. A TIGÁZ Zrt. csak a hatáskörébe tartozó közterületi vezetékek és a hozzátartozó műtárgyak, létesítmények ellenőrzéséért, karbantartásáért felel, sem golyóscsapok, sem vezetékek, sem szén-monoxid mérők árusításával nem bízunk meg senkit. A fogyasztói rendszeren történő karbantartásról a fogyasztónak kell rendelkeznie, a TIGÁZ Zrt. megbízásából külső vállalkozót nem küldünk/nem népszerűsítünk, nem keresünk fel fogyasztókat ilyen célból.

Társaságunk azt tanácsolja, hogy bármilyen szerelési, javítási munka megrendelése előtt kérjenek előzetes, írásos ajánlatot több gázszerelő vállalkozótól is, hogy az árakat összehasonlítva eldönthessék mely vállalkozótól kívánják a munkavégzést megrendelni.

A gázszerelőnek rendelkeznie kell egy fényképes igazolvánnyal, amely a szerelő nevén, igazolványszámán és érvényességi idején túl szakmai képesítését és az általa végezhető tevékenységeket is tartalmazza. A gázkészülékek javítását és ellenőrzését csak olyan szerelő végezheti el, akinek az igazolványában nemcsak a gázvezetékek, hanem kifejezetten a gázkészülékek szerelése is szerepel. A regisztrált gázszerelők, illetve a felülvizsgálatra jogosult gázszerelők listája megtalálható a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján: www.mkeh.gov.hu, illetve a www.gazigazolvany.hu weboldalon is.

 

A TIGÁZ Zrt. munkatársai és megbízottjai a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket személyesen, otthonukban:

 • Műszaki átvétel
 • Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
 • Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
 • Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
 • Mérőhely ellenőrzés
 • Mérőhely leolvasás
 • Névátírás, fogyasztóváltáskor ellenőrzés
 • Hibaelhárítás
 • Díjhátralék miatti kikapcsolás
 • Műszaki-biztonsági felülvizsgálat

 

A TIGÁZ Zrt. kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy ne engedjék be az ingatlanjukra, lakásukba. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint tájékoztatási célból jelezzék Ügyfélszolgálatunkon a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338.