• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • MET Csoport
vészhelyzet esetén hívja diszpécser szolgálatunkat: +36 80 300-300
Hírek

Tájékoztatás

Együttműködési megállapodást kötött a TIGÁZ és a DL Délalföldi Leolvasó Szolgáltató Kft-vel, amelynek értelmében 2018. január 1-jétől a Kft. munkatársai végzik a gázmérők leolvasását a TIGÁZ szolgáltatási területén. A leolvasást végzők a TIGÁZ által kiadott igazolvánnyal is rendelkezni fognak. A fogyasztók szempontjából tehát csak a gázmérőt leolvasó személye jelenthet változást.

Az éves- és számlázás alapjául szolgáló leolvasások ütemezésén a TIGÁZ nem változtat, a tervezett időpontok pedig a gázszámlán továbbra is változatlanul, előzetesen feltüntetésre kerülnek.

A leolvasás alkalmával a leolvasók az eddigi módszerhez hasonlóan, nemcsak a mérőállást rögzítik, hanem dokumentálják a fogyasztói helyet, digitális fényképet készítenek a gázmérőről. Ezt a módszertant - a felek érdekeit védő és a tényeket egyértelműen dokumentáló fényképes dokumentációs rendszert - szervezetten a TIGÁZ vezette be először az országban, ami azóta széles körben elterjedt a szolgáltatók gyakorlatában.

Egyidejűleg a leolvasás rendje is megváltozik:

  • A TIGÁZ 2018. január 1-jétől az eddig megszokott „harmadéves leolvasás" helyett „féléves leolvasás” vezet be. Az eddigi évi három leolvasást tehát évi két mérőleolvasási esemény váltja fel, az eredményeket pedig az elszámolás során veszik figyelembe.
  • A változás nem befolyásolja a számlaküldés, diktálás vagy a megszokott éves elszámoló számla készítésének rendjét.