• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • MET Csoport
vészhelyzet esetén hívja diszpécser szolgálatunkat: +36 80 300-300
Hírek

Beszámoló az elmúlt év üzleti eredményéről

A tulajdonosváltás óta eltelt közel egy évet a megújulás és a lehetőségek keresése jellemezte. Ennek szellemében a vállalat vezetősége megalkotott egy 180 pontos intézkedéstervet a Működési Kiválóság projekt keretében. Ez a terv három pillérre épül - munkatársak és szervezeti kultúra fejlesztése; hatékonyságnövelés; digitalizáció -, amelyek fejlesztésén keresztül sokkal versenyképesebb céggé válhat a TIGÁZ Zrt.

A TIGÁZ-DSO Kft. tavalyi évben - a könyvvizsgáló elvárásainak megfelelően -  külső szakértő bevonásával felülvizsgálta eszközei jövedelemtermelő képességét, és a korábban elszámolt terven felüli értékcsökkenés (mintegy 60 milliárd forint) egy részének visszaírása mellett döntött, 22 milliárd forint összegben. Ha a visszaírásra nem került volna sor, a TIGÁZ-DSO Kft. 2018. évi adózás előtti eredménye 2,7 milliárd forint lett volna. A visszaírásnak köszönhetően – amely tehát pénzügyileg teljesült eredményjavulást nem hozott – a Kft. adózás előtti eredménye 24,7 milliárd forint lett.

A TIGÁZ Zrt. 100%-os tulajdonú leányvállalata, a TIGÁZ-DSO Kft. 2018. december 31-én a TIGÁZ Zrt.-vel beolvadás útján egyesült. A beolvadás következtében e napon a TIGÁZ-DSO Kft. megszűnt és általános jogutódja a TIGÁZ Zrt. lett.