• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • MET Csoport
vészhelyzet esetén hívja diszpécser szolgálatunkat: +36 80 300-300
Hírek

Játék a komposztálás a TIGÁZ „Töltsük újra a természetet” óvodai programjában

A TIGÁZ-nál fontosnak tartjuk a megújulást és tudjuk, hogy a természet is képes arra, hogy újjáéledjen. Ezzel a gondolatisággal indítottuk el „Töltsük újra a természetet!” elnevezésű óvodai edukációs programunkat, melynek keretében Komposzt Karcsi manó és ArTúr, a giliszta segítségével játékosan tanulhattak komposztálni a gyerekek Kelet-Magyarország öt városának (Eger, Debrecen, Hajdúszoboszló, Miskolc, Gödöllő) öt óvodájában.

Egy komposztláda is kihelyezésre került az ovik udvarára nagy lelkesedés és gyerekzsivaj kíséretében, amelyet az ovisok a nevelőikkel közösen töltenek, gondoznak majd. A kihelyezett komposztálók májusra már kész humuszt is termelnek, amely felhasználásával családi önkéntes nap keretében ehető kert, virágágyás fog készülni.

 

A program szakmai partnere a HUMUSZ Egyesület és tagszervezetei. Együttműködésünkkel célunk megmutatni, hogy kis tudatossággal segíthetjük a környezetünket a megújulásban: naponta egy kiló szemetet termel egy átlagember, és ez akár 30 százalékkal is csökkenthető, ha a kidobásra ítélt hulladék szerves része nem a kukába, hanem a komposztálóba kerül.