• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • MET Csoport
Hírek

Hírek

OKT '1127

Ügyfélszolgálat nyitva tartás

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2011. november 1-ei munkaszüneti nap, és az ahhoz kapcsolódó országos munkanap áthelyezés miatt ügyfélszolgálatunk nyitva tartása a következők szerint módosul
Tovább a cikkhez

OKT '1114

Tájékoztató a fogyasztási helyek helyszíni ellenőrzésének eljárás rendjéről

A TIGÁZ az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektet a szabálytalan vételezés (gázlopás) visszaszorítására, melynek célja a veszteségek csökkentése, annak megakadályozása, hogy a tisztességesen fizető fogyasztóknak kelljen részben megfizetniük a tolvajok által okozott kárt, valamint a fogyasztók biztonságának védelme, hiszen a szabálytalanul kiépített házi megoldások kivétel nélkül életveszélyesek és fenyegetik a vagyonbiztonságot is!
Tovább a cikkhez

OKT '1112

Váltson csoportos megbízásra a tigáz segítségével!

Ön is szeretne élni a csoportos beszedési megbízás valamennyi előnyével? Az adminisztrációs terhek mindeddig visszatartották a fizetési mód váltástól? Most itt a megoldás! 2011. október 10-étől a tigáz mentesíti Önt az ügyintézés minden terhe alól. Felhatalmazása alapján felvesszük a kapcsolatot számlavezető bankjával és mindent elintézünk Ön helyett.
Tovább a cikkhez

OKT '1107

Gyöngyösi ügyfélszolgálati iroda költözése

Gyöngyösi ügyfélszolgálati irodánkat és területi üzemünket 2011. október 24-től felújított, könnyen és jól megközelíthető helyre költöztetjük át.
Tovább a cikkhez

SZEP '1115

Csoportos beszedési megbízással fizető ügyfeleink figyelmébe

Csoportos beszedési megbízással fizető ügyfeleink kényelme érdekében a 2011.09.30-ai esedékességű számláktól kezdődően a csoportos beszedés fedezethiány miatti visszautasítása esetén két héten belül újra megkíséreljük az érintett számla összegének lehívását.
Tovább a cikkhez

AUG '1124

Virágkarneválon és Rock Fesztiválon járt az energiasátor

Pénteken még Debrecenben, szombaton pedig már Miskolcon lehetett energiatakarékossági tanácsokat kapni a tigáz energiasátrában, amit a hétvégi ragyogó napsütésben ismét sok látogató keresett fel. Debrecenben elsősorban a családok, míg Miskolcon inkább a rock zenét kedvelő fiatalok voltak többen az energiasátor körül.
Tovább a cikkhez

AUG '1101

Eni Magyar Nagydíj

2011. július 29-30-31 volt az idei év Formula 1 Eni Magyar Nagydíj futamának az időpontja, melyet az Eni immár második éve támogat névadó szponzorként.
Tovább a cikkhez

JÚL '1129

Augusztusban számlázási szünet

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően augusztusban számlázási szünetet tartunk, nem bocsátunk ki számlákat. A soron következő (és az augusztusi alapdíjat is tartalmazó) számlákat szeptemberben postázzuk.
Tovább a cikkhez

JÚL '1125

Törvényi változás alapján csökkent a kikapcsolási idő

Július 1-től érvényes törvényváltozás alapján az eddigi 90-ről 60 napra csökkent az az időtartam, ami után a késedelmesen fizető lakossági gázfogyasztó kikapcsolható a szolgáltatásból.
Tovább a cikkhez

JÚL '1122

Sajtótájékoztatót tartott a TIGÁZ-DSO Kft

Az egyre kedvezőtlenebb gazdasági helyzetben nagy hangsúlyt kell fektetni a szabálytalan vételezések visszaszorítására. Erre való figyelemfelhívásként szervezett sajtótájékoztatót a TIGÁZ-DSO Kft. a társaság debreceni telephelyén 2011. július 19-én, ahol az országos és regionális érdekeltségű médiumok képviseltették magukat.
Tovább a cikkhez

JÚL '1120

Új helyen a salgótarjáni ügyfélszolgálati iroda

Salgótarjáni ügyfélszolgálati irodánkat 2011. augusztus 1-től frissen felújított, könnyen és jól megközelíthető helyre költöztetjük át.
Tovább a cikkhez

JÚL '1105

Energiatudatosság egyszerre két helyszínen

Az elmúlt hétvége kifejezetten hűvös időjárása sem riasztotta el az energiatakarékosság iránt érdeklődőket attól, hogy szombaton mind a nyírmeggyesi Meggy Fesztiválon, mind a törökszentmiklósi Szent Miklósi Napok rendezvényen sokan keressék fel a tigáz energia sátrat. Először a programsorozat történetében egy napon két helyszínen voltunk jelen, ami jól mutatja, milyen nagy az érdeklődés a tigáz energiatakarékossági tanácsadása és játékai iránt!
Tovább a cikkhez

JÚN '1130

Egy nap a gyermekekért

A tavalyi év sikere után, idén is megszervezte közösségi rendezvényét a Hajdú Bihar Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat. Június 28-án, fél 9-től színes programokkal várták a gyermekeket a Debrecentől néhány kilométerre fekvő „Vígkend-major”-ban.
Tovább a cikkhez

JÚN '1129

Karcagon és Budapesten járt az energia sátor

Bár az időjárás nem volt igazán nyárias az elmúlt hétvégén, szabadtéri programokban mégsem volt hiány. A tigáz energia sátor szombaton a karcagi Birkafőző Fesztiválon vendégeskedett, majd vasárnap a budapesti Gyerekszigeten szórakoztatta a gyerekeket és szüleiket. Az energiatakarékosság fontosságát népszerűsítő rendezvényünkhöz Budapesten ezúttal a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai is csatlakoztak.
Tovább a cikkhez

JÚN '1122

Derecskén fontos az energiatakarékosság

Napsütéses idő, enyhe szél, majális hangulat és energia sátor fogadta azokat az érdeklődőket, akik a derecskei városi napon ellátogattak a Fő térre. A tigáz energia sátornál ezernél is több ember fordult meg szombaton, egyértelműen jelezve, hogy a Derecskén élők komolyan érdeklődnek az energiatakarékossági kérdések iránt.
Tovább a cikkhez

JÚN '1115

Pünkösdi energiatakarékosság

A pünkösdi hosszú hétvégén nagyon sok család keresett programot a szabadban, aminek köszönhetően szombaton a nagyecsedi Ecsedi Láp Fesztivált, majd vasárnap a budapesti Vajdahunyad várában megrendezett Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásárt választók találkozhattak a tigáz energia sátorral.
Tovább a cikkhez

JÚN '1107

Budapesten indult útjára a tigáz energianapok rendezvénysorozat

2011. június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon indította útjára a tigáz idei lakossági rendezvénysorozatát, amelynek célja az energiatakarékosság fontosságának hangsúlyozása. Budapesten, a Westend üzletközpontnál felállított tigáz energiasátornál hatalmas volt az érdeklődés. A családokat energiatakarékossági társasjáték, a gyerekeket lufibohóc és arcfestés, a felnőtteket pedig a tigáz totó és más nyereményjátékok, ajándékok várták.
Tovább a cikkhez

MÁJ '1130

Együttműködés a biztonságosabb gázszolgáltatásért

A földgázelosztással és a katasztrófavédelemmel összefüggő tevékenységek összehangolása, szervezése és végrehajtása érdekében együttműködési megállapodást írt alá május 24-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Gázipari Egyesülésbe tömörült földgázelosztó társaságokkal, így a TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Kft.-vel is.
Tovább a cikkhez

MÁJ '1124

Sikeres szereplés a Ballonfesztiválon

Május 20.-22. között Kiskőrösön szervezték immár 5. alkalommal azt az országos szintű Ballonfesztivált, melyre idén a Tigáz hőlégballon csapata is benevezett, s a versenyen az első helyezést érte el.
Tovább a cikkhez

MÁJ '1109

Felhívás

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a mérőállás rögzítésének pontos időintervalluma a legutolsó számla információs blokkjában található.
Tovább a cikkhez

ÁPR '1126

Budapesti piacnyitás

A TIGÁZ Zrt. ugyanazon a hatóságilag maximalizált áron biztosítja teljes működési területére, így Budapest és teljes Pest megye fogyasztói részére a vezetékes gázt, mint más e területre egyetemes szolgáltatási engedéllyel bíró gáz-szolgáltató. Így fogyasztóit árhátrány nem éri. A Társaság jelenlegi és leendő fogyasztóit átlátható üzemanyagár kedvezményt kínáló ajánlatokkal keresi meg.
Tovább a cikkhez

ÁPR '1120

Közlemény - Pozitív mérleggel zárt a TIGÁZ Zrt.

A 2011. április 20-án Dott. Cesare Cuniberto úr elnöklésével - a Társaság székhelyén, Hajdúszoboszlón - megtartott éves rendes közgyűlésen a Társaság elfogadta az Éves beszámolót.
Tovább a cikkhez

ÁPR '1111

Elszámoló mérőállás közlés

Felhívjuk a FŐGÁZ földgázelosztási Kft működési területén lévő ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a 90 napos végső menedékes szolgáltatási időszak lejárta miatt, a korrekt elszámolás érdekében 2011.04.11.-2011.04.15-ig lehetőséget biztosítunk a mérőállás közlésére.
Tovább a cikkhez

ÁPR '1104

A TIGÁZ Zrt. megkapta a fővárosi, Pest megyei engedélyt

Zöld utat kapott a TIGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltatói működési engedélyének kibővítése, azaz megérkezett a Magyar Energia Hivatal (MEH) határozata.
Tovább a cikkhez

ÁPR '1101

A mosoly energiát ad!

Kiemelten ügyfélközpontú szolgáltató vállalatként folyamatosan modernizáljuk özel 50 ügyfélszolgálati irodánkat, hogy lakossági ügyfeleink európai kényelemben intézhessék gázfogyasztással kapcsolatos ügyeiket.
Tovább a cikkhez

MÁR '1111

Ünnepi nyitva tartás

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2011. március 15-i nemzeti ünnep, és az ahhoz kapcsolódó országos munkanap áthelyezés miatt ügyfélszolgálati irodáink nyitva tartása az alábbiak szerint módosul
Tovább a cikkhez

MÁR '1103

Hirdetmény

A TIGÁZ Zrt. nyomdai úton előállított törzsrészvényeinek dematerializált értékpapírrá történő átalakítását követő értékesítési folyamat lezárult.
Tovább a cikkhez

MÁR '1102

TIGÁZ - tovább Budapesten is

A Magyar Energia Hivatal (MEH) által korábban 90 napra felfüggesztett EMFESZ ügyfeleinek egy részét 2011. január 13-tól a TIGÁZ Zrt. szolgálja ki. Annak érdekében, hogy a TIGÁZ ezt követően is elláthassa az érintett budapestieket, egyetemes szolgáltatási működési engedélyének módosítását kérte a MEH-től.
Tovább a cikkhez

MÁR '1101

Gratulálunk a nyerteseknek!

Lezajlott a "Csak néhány X és nyerhet!" nyereményakciónk sorsolása 2011. február 28-án.
Tovább a cikkhez

FEB '1124

Szombati nyitva tartás Budapesten

Tájékoztatjuk minden kedves ügyfelünket, hogy budapesti ügyfélszolgálati irodánk 2011. február 26-án (szombaton) 8.00-14.00 között is fogadja ügyfeleit.
Tovább a cikkhez

FEB '1118

Számlázási tájékoztató az EMFESZ volt ügyfelei részére

A Tigáz Zrt. által kibocsátott számlák 2011. január 13-tól induló mérőállásának meghatározása — a Magyar Energia Hivatal által előírt módon — a Főgáz Földgázelosztási Kft. által 2011.01.13.-2011.02.04. között leolvasott mérőállásokból kiinduló „visszamenőleges” becslés alapján került meghatározásra.
Tovább a cikkhez

FEB '1111

Új helyen a diósdi ügyfélszolgálati iroda

Diósdi ügyfélszolgálati irodánkat 2011. február 21-től frissen felújított, könnyen és jól megközelíthető helyre költöztetjük át.
Tovább a cikkhez

JAN '1120

Pontos elszámolás, megbízható számlázás

Az EMFESZ Kft. fogyasztói körétől távozó budapesti és a főváros vonzáskörzetében élő gázfogyasztók az elmúlt hetek zűrzavaros időszaka után, a TIGÁZ Zrt. ügyfélköréhez csatlakozva végre megnyugodhatnak. A kialakult helyzetben ugyanis a TIGÁZ Zrt. minden új ügyfele is biztos lehet a korrekt elszámolást és számlázást illetően. Ügyfélközpontú gondolkodásunknak köszönhetően a hazai energiaszektorban egyedülálló pluszszolgáltatásaink pedig mindenki számára lehetővé teszik a gázszámla zavartalan befizetését.
Tovább a cikkhez

JAN '1118

Budapesten és vonzáskörzetében is elkezdődött a gázmérők leolvasása

Február 4-ig Budapesten és vonzáskörzetében is el kell végezni a gázmérők leolvasását azoknál a fogyasztóknál, akiket az elmúlt időszakban az EMFESZ Kft. látott el földgázzal. Bár ez a fogyasztói kör a Tigáz Zrt. ügyfélköréhez került, a leolvasást az adott szolgáltatási területen elosztási tevékenységet végző Főgáz Földgázelosztási Kft. által alkalmazott leolvasóknak kell elvégezni.
Tovább a cikkhez

JAN '1114

A Tigáz látja el az EMFESZ fogyasztók egy részét

A MEH által a végső menedékes szolgáltatók kiválasztása érdekében lefolytatott pályáztatási eljárás során versenyhelyzet alakult ki, melynek következtében a FŐGÁZ Zrt. területén vételező, a jogszabályok alapján egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosult EMFESZ fogyasztókat a TIGÁZ Zrt. láthatja el végső menedékes szolgáltatóként.
Tovább a cikkhez

JAN '1113

Február 4-ig kell leolvasni a volt EMFESZ gázfogyasztók gázmérőit

A Magyar Energia Hivatal minden érintett gázfogyasztóra vonatkozóan kijelölte azt az egyetemes szolgáltatói, vagy földgázkereskedői engedélyest, amely a felfüggesztett EMFESZ KFT. helyett biztosítja az érintett földgáz felhasználók számára a földgázszolgáltatást. Függetlenül az új szolgáltató kijelölésétől, a Tigáz Zrt. szolgáltatási területén élő érintett gázfogyasztók gázmérőjét 2011. február 4-ig az adott területen műszaki tevékenységet végző Tigáz-DSO Kft. megbízott szakembereinek kell leolvasni.
Tovább a cikkhez

JAN '1111

Sorsolás új időpontban

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a weboldalunkon és postai levélben meghirdetett Életstílus kérdőívünkhöz kapcsolódó nyereménysorsolás időpontját technikai okok miatt az eredeti 2011. január 20. 10:00 órai időpontról 2011. február 28. 10:00 órára módosítjuk.
Tovább a cikkhez

JAN '1111

Változások a gázárrendszerben

2011. január elsejétől sávos rendszer alapján változik a lakossági gázár Magyarországon. A TIGÁZ Zrt. lakossági felhasználóinak közel 60 százaléka éves szinten 1200 m³-nél kevesebb földgázt használ fel, így részükre egyáltalán nem emelkedik a gáz ára. Ezen fogyasztás felett pedig sávonkénti kialakítással, különböző mértékben lehet számolni áremelkedéssel.
Tovább a cikkhez

JAN '1106

A Magyar Energia Hivatal felfüggesztette az EMFESZ működését

A Tigáz Zrt. ezúton szeretné tájékoztatni azokat a földgáz felhasználókat, akik az EMFESZ Kft. földgáz szolgáltatását vették igénybe, hogy a Magyar Energia Hivatal (MEH) 2011. január 5-én keltezett 3/2011. sz. határozatával az EMFESZ Kft. földgáz kereskedelmi működési engedélyét 2011. január 13-án reggel 06 órától kezdődő gáznaptól kezdve 90 napra felfüggesztette. Az érintett felhasználók folyamatos és zavartalan földgázellátását a földgázpiaci jogszabályok garantálják. A Tigáz Zrt. a hazai energiaszektor legmagasabb színvonalú ügyfélkiszolgálásával készen áll a nehéz helyzetbe került gázfogyasztók azonnali gázellátására.
Tovább a cikkhez