• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • MET Csoport
Hírek

Az Eni klímaváltozás elleni küzdelmét ismerte el a CDP független környezetvédelmi világszervezet

San Donato Milanese (Milánó) 2016. október 25. – A globális klímaváltozás elleni küzdelemben legjobban teljesítő vállalatok között ismerte el az Eni erőfeszítéseit és stratégiáját a CDP. A CDP nemzetközi non-profit szervezet, amely a globális intézményi befektetők számára hiteles adatbázist nyújt a világ legnagyobb társaságainak a legfontosabb klímaváltozást befolyásoló adatairól. Az ún. ’A-listára’ azok a vállalatok kerülnek fel, akik kiemelt célként kezelik a fenntarthatóságot, és élen járnak a környezetvédelmi akciók és ilyen irányú technológiai fejlesztések terén. Az Eni az egyetlen olaj- és gázipari társaság, aki ’A’ osztályú besorolást kapott. Az adatgyűjtésbe bevont több ezer vállalkozásnak mindössze 9 %-a került az ’A’ listára a klímaváltozás hatásainak csökkentését célzó akciói által. A CDP szervezetben 800 intézményi befektető képviselteti magát, akik 100 billió dollárnyi vagyont kezelnek.

Az Eni elkötelezett a globális felmelegedés mérséklése, az átlaghőmérséklet-növekedés 2 Celsius-fok alatt tartása iránt, és élen kíván járni a kibocsátás csökkentés és az alacsony széntartalmú, klímabarát jövő építése terén.

Az Eni működési modellje az erős pénzügyi alapokra, valamint a társadalmi és környezeti fenntarthatóság szolgálatába állított innovatív technológiai megoldásokra és tudásbázisra épül.

Stratégiájának alapjai a klímaváltozás hatásainak mérséklése érdekében kitűzött szén-dioxid kibocsátás csökkentési célok, az alacsony kibocsátású és bekerülési költségű projektek, valamint a földgáz, mint alacsony kibocsátású energiahordozó szerepének növelése, ugyanakkor a megújuló energiaforrások minél szélesebb körben történő kihasználása minden országban, ahol a társaság tudományos kutatási és technológia fejlesztési projektekkel is jelen van.