• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • English
Média

Csaknem háromszor tekerték körbe a Földet a Tigáz munkatársai

Idén májusban vette kezdetét a Tigáz Bringázz a Munkába programja, melynek során a Társaság arra bíztatta munkatársait, hogy válasszák a biciklizést a környezetet terhelő közlekedési eszközök helyett. A kihívást vállaló 192 önkéntes összesen több mint 110 ezer kilométert tett meg. A lelkes bringázók teljesítményének köszönhetően a Tigáz 1,2 millió forinttal támogatja a Zsótér Pál Alapítványt.

A Zsótér Pál Alapítvány 1993-ban alakult a mozgáskorlátozott gyerekek oktatási, nevelési feltételeinek, életkörülményeinek javításáért, valamint a tárgyi és személyi feltételek támogatásáért. Kiemelten közhasznú szervezetként támogatja a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon működését.

A program során nem csupán az a távolság számított, melyet a kezdeményezés résztvevői a munkába menet tettek meg, hanem a mért időszakban letekert és a bringanaplóban regisztrált minden kilométer növelte az adomány összegét. A közösen megtett több mint 110 ezer kilométer a Tigáz vezetékhálózatának több mint háromszorosát teszi ki.

A munkába bringázók fejenként átlagosan 574 kilométert tettek meg a közel hat hónap alatt, ami nem kevesebb, mint a Budapest - Zágráb távolság.

A Bringázz a Munkába program által a résztvevők nem csupán a fogyatékkal élő gyermekeket támogatták, hanem a környezetért, valamint saját egészségük megőrzéséért is sokat tettek. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy amennyiben a dolgozók a több mint 110 ezer kilométeres távolságot autóval tették volna meg, úgy hozzávetőlegesen 28 tonna szén-dioxid került volna a légkörbe. A Tigáz bringásai a hat hónap leforgása alatt fejenként átlagosan több mint tízezer kalóriát égettek el.

Locsmándi Alajos, a mozgásjavító intézet vezetője a következő szavakkal mondott köszönetet az adományért: „Fontosnak tartom, hogy a segítőszándékú emberek számára köszönetet tudjunk mondani azoknak a mozgáskorlátozott gyerekeknek, fiataloknak a nevében, akikért nap mint nap igyekszünk gyógypedagógusként, segítő szakemberként, és néha szülőként is.  Köszönet minden TIGÁZ dolgozónak, akik velünk együtt fontosnak tartják a segítséget, a mindennapokban is megjelenő társadalmi felelősségvállalás megvalósulását. A mindennapos mozgásnevelés fejlesztő szerepe és jelentősége elvitathatatlan. Hivatásunkban a mozgáskorlátozott gyerekeket segítjük, értük vagyunk, minden segítő szándékú emberrel együtt."

Eszközök

súgó


Ügyfelünk, vagy ügyfelünk szeretne lenni? Tájékozódásért tekintse meg lakossági ügyfelek, vagy az üzleti ügyfelek oldalunkat!
RSS
Iratkozzon fel hírcsatornánkra!
kapcsolat
Ugrás az ügyfélszolgálat oldalra.

Call Center számunk:
+36 40 333-338

Ügyfélszolgálati irodát keres? Tekintse meg ügyfélszolgálati irodák oldalunkat!
ügyintézés
Gyorslinkek:

Mérőállás diktálása tovább»

Időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodáinkba tovább»
Naptár
H K Sz Cs P Szo V

Zöld jelzés

Hírek


Utoljára módosítva: 2015.11.17