• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • English
Média

A Petroleum Economist 2016-ban is az Eni-t választotta az Év Kitermelő Vállalatának

Milánó, 2016. szeptember 16. – 2015. után idén is az Eni-nek ítélte a Petroleum Economist az ’Év Kitermelő Vállalata’ díjat. A díjat 2006-ban alapította a tekintélyes energiaipari szakfolyóirat azzal a céllal, hogy az energiaipari szektorban az innováció terén élenjáró társaságok kiemelt figyelmet és elismerést kapjanak, példájuk irányadó gyakorlatként szolgáljon a szektor szereplői számára.

Ebben az évben is az Eni kutatási és feltárási tevékenységét ítélte a Petroleum Economist a legméltóbbnak a díjra a feltárási tevékenységének innovatív megközelítéséért, amely eddig nem tapasztalt eredményeket hozott és új üzleti modelt és eszközt teremtett a tevékenység hatékonyságának növelése terén.

Az elismerés, mint legjobb szénhidrogén termelő vállalkozás igazolja az Eni stratégiáját, amelynek alapja a portfólió diverzifikálása, a kitermelési helyszínek kiegyensúlyozott megválasztása, amely az olajipar számára kedvezőtlen gazdasági környezetben is lehetővé teszi az értékteremtő tevékenységet.

A díj a társaság fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is jutalmazza, amelyet a kutatás, az innováció és a hatékonyság, mint célok elérése során a társaság szem előtt tart.

"Nagyon örülünk az elismerésnek", monta Claudio Descalzi, az Eni vezérigazgatója. "A kutatás a növekedésünket ösztönző alapvető eszköz, a hagyományos módszereink fejlesztése, a működési költségek csökkentése az Eni stratégiájának része. A portfoliónkat a kutatási sikerek fűtik, ez tette lehetővé számunkra, hogy az egyik vezető nemzetközi olajipari társaság legyünk."

A következő négy évre az Eni hozzávetőleg 1,6 milliárd BOE (hordó kőolaj-egyenérték) szénhidrogén kitermelését irányozta elő 2,3 dollár/hordó áron, a nemzetközi olajipar egyik legversenyképesebb szereplőjeként.