• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • English
Média

A megújuló energiahordozók mezején Algériában az Eni

Az első projekt egy 10 MW teljesítményű fotovoltaikus erőmű létesítése lesz az Észak-Bir Rebaa régióban, amelyet a GSA (Sonatrach- Agip Groupement) társaság közreműködésével üzemeltet majd az Eni. A cél, hogy még ebben az évben megkezdődjön a létesítmény kivitelezése. Ez a projekt is része az Eni és a Sonatrach vezető tisztségviselőinek június 21-én folytatott egyeztetése eredményeként elindult együttműködésnek, amelynek keretében Algériában közös projekteket valósítanak meg megújuló energiaforrásból származó energiatermelésre.

Az együttműködés része az Eni hosszú távú stratégiájának, amely a hagyományos energiahordozók és a megújulók együttes kihasználását célozza, és a leghatékonyabb szinergiákra törekszik a technológia, a szerződéses kapcsolatok, a logisztika és az értékesítés terén.

Claudio Descalzi, az Eni vezérigazgatója így nyilatkozott: „A hetvenes évek elején az Eni volt az első külföldi tulajdonú vállalat volt, akivel az algériai állam megállapodást kötött, ez akkor a Transmed gázvezeték építésére szólt, és 1987-ben szintén az első volt, aki kitermelési megállapodást kötött Algériával. Ma az Eni az első, akinek napenergia termelésre sikerült megállapodást kötni Algériában, ahol a napenergia kihasználása óriási potenciált hordoz."

Az Eni 1981 óta van jelen Algériában, ma 32 kitermelési engedéllyel rendelkezik a térségben. 2010 és 2015 között 11,5 milliárd dollárt fektetett be szénhidrogén termelésbe, ami az összes jelenlévő nemzetközi befektetés 26 %-a, ezért az első számú külföldi befektetőnek tekinthető. Napjainkban a napi olajtermelés mennyisége több mint 100 000 hordó.

Eszközök

súgó


Ügyfelünk, vagy ügyfelünk szeretne lenni? Tájékozódásért tekintse meg lakossági ügyfelek, vagy az üzleti ügyfelek oldalunkat!
RSS
Iratkozzon fel hírcsatornánkra!
kapcsolat
Ugrás az ügyfélszolgálat oldalra.

Call Center számunk:
+36 40 333-338

Ügyfélszolgálati irodát keres? Tekintse meg ügyfélszolgálati irodák oldalunkat!
ügyintézés
Gyorslinkek:

Mérőállás diktálása tovább»

Időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodáinkba tovább»
Naptár
H K Sz Cs P Szo V

Zöld jelzés

Hírek


Utoljára módosítva: 2016.09.30