• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • English
Média

Az Eni klímaváltozás elleni küzdelmét ismerte el a CDP független környezetvédelmi világszervezet

San Donato Milanese (Milánó) 2016. október 25. – A globális klímaváltozás elleni küzdelemben legjobban teljesítő vállalatok között ismerte el az Eni erőfeszítéseit és stratégiáját a CDP. A CDP nemzetközi non-profit szervezet, amely a globális intézményi befektetők számára hiteles adatbázist nyújt a világ legnagyobb társaságainak a legfontosabb klímaváltozást befolyásoló adatairól. Az ún. ’A-listára’ azok a vállalatok kerülnek fel, akik kiemelt célként kezelik a fenntarthatóságot, és élen járnak a környezetvédelmi akciók és ilyen irányú technológiai fejlesztések terén. Az Eni az egyetlen olaj- és gázipari társaság, aki ’A’ osztályú besorolást kapott. Az adatgyűjtésbe bevont több ezer vállalkozásnak mindössze 9 %-a került az ’A’ listára a klímaváltozás hatásainak csökkentését célzó akciói által. A CDP szervezetben 800 intézményi befektető képviselteti magát, akik 100 billió dollárnyi vagyont kezelnek.

Az Eni elkötelezett a globális felmelegedés mérséklése, az átlaghőmérséklet-növekedés 2 Celsius-fok alatt tartása iránt, és élen kíván járni a kibocsátás csökkentés és az alacsony széntartalmú, klímabarát jövő építése terén.

Az Eni működési modellje az erős pénzügyi alapokra, valamint a társadalmi és környezeti fenntarthatóság szolgálatába állított innovatív technológiai megoldásokra és tudásbázisra épül.

Stratégiájának alapjai a klímaváltozás hatásainak mérséklése érdekében kitűzött szén-dioxid kibocsátás csökkentési célok, az alacsony kibocsátású és bekerülési költségű projektek, valamint a földgáz, mint alacsony kibocsátású energiahordozó szerepének növelése, ugyanakkor a megújuló energiaforrások minél szélesebb körben történő kihasználása minden országban, ahol a társaság tudományos kutatási és technológia fejlesztési projektekkel is jelen van.

Eszközök

súgó


Ügyfelünk, vagy ügyfelünk szeretne lenni? Tájékozódásért tekintse meg lakossági ügyfelek, vagy az üzleti ügyfelek oldalunkat!
RSS
Iratkozzon fel hírcsatornánkra!
kapcsolat
Ugrás az ügyfélszolgálat oldalra.

Call Center számunk:
+36 40 333-338

Ügyfélszolgálati irodát keres? Tekintse meg ügyfélszolgálati irodák oldalunkat!
ügyintézés
Gyorslinkek:

Mérőállás diktálása tovább»

Időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodáinkba tovább»
Naptár
H K Sz Cs P Szo V

Zöld jelzés

Hírek


Utoljára módosítva: 2016.10.25