• kezdőlap
  • kapcsolat
  • dokumentumok
  • English
Társaságunk

Tigáz Csoport

A Tigáz Csoportot a Tigáz Zrt., a Tigáz-DSO Földgázelosztó Kft. valamint a Tigáz Gepa Kft. alkotta.

A Tigáz Csoport az ország legnagyobb vezetékes földgázszolgáltatójának számított az ügyfélszám és az értékesített földgázmennyiség alapján.

A gázszolgáltatás gyökerei a mai Tigáz Zrt. működési területén Debrecenben 1863-ig, Miskolcon 1882-ig nyúlnak vissza. Ettől kezdve a Tigáz Magyarország 1/3-án, a Duna vonalától keletre eső országrészben, hét megyére kiterjedő működési területtel, regionális jelentőséggel bírva végezte gázszolgáltatási tevékenységét.

A Tigáz Zrt. Budapesten és Magyarország 11 megyéjében (Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg), az ország területének 1/3-án végzett egyetemes földgázszolgáltatást.

2015 júniusában a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2016. október 1-jei határidővel a vállalat kérésére visszavonta a Tigáz Zrt. egyetemes gázszolgáltatási engedélyét, valamint sor került a szabadpiaci ügyfelek teljes portfóliójának értékesítésére.

Az elosztáshoz kapcsolódó műszaki feladatokat a Tigáz Zrt. 100%-os tulajdonában álló Tigáz-DSO Földgázelosztó Kft. végzi. A földgázelosztási tevékenység a gázelosztó hálózatok fejlesztését, üzemeltetését, karbantartását jelenti, valamint a fogyasztói gázrendszerek beüzemelését, nyomásszabályozók és gázmérők felszerelését, gáztervek felülvizsgálatát, műszaki biztonsági felülvizsgálatok elvégzését és üzemzavar elhárítást.

2017. január 1-től a Tigáz Zrt. operatív tevékenységei – a vagyonkezelési és a jogi társasági titkársági feladatok kivételével – megszűntek, így a Tigáz-DSO Kft. tevékenységi köre kibővült – többek között – gazdasági, számviteli, controlling, raktározási, valamint humánpolitikai, minőségirányítási, informatikai és beszerzési feladatok végzésével.