• kezdőlap
 • kapcsolat
 • dokumentumok
 • MET Csoport
vészhelyzet esetén hívja diszpécser szolgálatunkat: +36 80 300-300
Vállalkozóknak

Tájékoztatás az egyszerűsített gázkészülék cserét végző gázszerelők TIGÁZ Zrt-nél történő regisztrációjáról

Regisztráció

A gáz csatlakozóvezetékekre, a felhasználói berendezésekre, a telephelyi vezetékekre vonatkozó műszaki biztonsági előírásokról és az ezekkel összefüggő hatósági feladatokról szóló 11/2013. (III.21.) NGM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 6.§ (2) alapján a TIGÁZ Zrt -nél az alábbiak szerint történik az egyszerűsített készülékcserét végző gázszerelők regisztrációja 2019 júliusától:

 1. A Regisztrációs adatlap-ot 1 eredeti pld-ban kitöltve és a szükséges mellékletekkel ellátva meg kell küldeni az alábbi címre: TIGÁZ Zrt. 4201 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 184. Pf. 7/1.
 2. A jogosultság földgázelosztó részéről történő ellenőrzésére a megküldött iratok másolatai és a földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény 88. §-ában meghatározott gázszerelők jegyzéke alapján, 30 napon belül kerül sor.
 3. A jogosult jelentkező postai úton kapja meg a TIGÁZ Zrt -nél használható regisztrációs számát.
 4. A regisztrációs szám megküldésével egyidőben a regisztrált szerelő adatai elérhetővé válnak a TIGÁZ Zrt. honlapján. A kötelezően közzéteendő adatokon túl a honlapon kizárólag azon személyes adatok jelennek meg, melyek közzétételéhez az aláírt Regisztrációs lapon hozzájárult a jelentkező (az elérhetőségei mellett „X” jellel megjelölt adatok).

  A regisztrált gázszerelő a regisztrált, valamint a honlapon közzétett adataiban történő változást köteles írásban bejelenteni a TIGÁZ Zrt -nek.

 5. Hiánypótlási felhívás kiadása, és további tájékoztatás kérése elektronikus levélben történik, melyet a Regisztrációs adatlapon megadott elektronikus címre küld a TIGÁZ Zrt. illetékes szervezete.
 6. A gázfogyasztó készüléknek a Rendelet szerinti egyszerűsített cseréjét a földgázelosztó jogosult ellenőrizni. Az ellenőrzés időpontjáról a földgázelosztó az ellenőrzés napját megelőzően legalább 15 nappal köteles értesíteni a felhasználót és a kivitelezőt.

Egyszerűsített készülékcsere

 1. Honnan tudom, hogy a TIGÁZ Zrt. a földgázelosztói engedélyes, akinél az egyszerűsített készülékcserét be kell jelentenem? A gázszámla részletező oldalán - második oldal - a jobb felső sarokban található a fogyasztási hely elosztói engedélyese.
 2. Regisztrált szerelők jegyzéke
 3. A kivitelezőnek a munka elvégzését követő 2 napon belül és dokumentáltan kell eljuttatni a földgázelosztóhoz a Műszaki Biztonsági Szabályzat 7.7. szakasz szerinti szerelési nyilatkozat és bejelentő lapot.

TIGÁZ Zrt.

„A legközelebbi továbbképzés helyszíne és időpontja: Miskolc, Sajószigeti u. 3. (TIGÁZ-DSO Kft. telephely, Nagy oktatóterem), 2016.07.01 (péntek) 10:00 óra”